Banana cake: το πιο δημοφιλές cake του φθινοπώρου!

Healthy Εύκολο Post-workout snack High Protein snack Ιδανικό για πρωινό/δεκατιανό Χαμηλό σε λιπαρά Easy to go Κατά του food waste

Και σε ποιο σπίτι δεν περισσεύουν μπανάνες που ωριμάζουν πολύ γρήγορα και δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε; Το κέικ μπανάνας δεν είναι άδικα το πιο δημοφιλές κέικ του φθινοπώρου, γιατί έχει αυτή τη γλύκα και το πλούσιο άρωμα που χρειάζεσαι για να συνοδεύσεις μια κούπα δυνατό μαύρο τσάι ή έναν latte. Ας υποθέσουμε ότι είναι και Παρασκευή απόγευμα με βροχή, οπότε έχουμε το τέλειο σκηνικό!

Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο μεγαλύτερη γλύκα και άρωμα θα βγάλουν μέσα στο κέικ. Ταιριάζουν υπέροχα με καρύδια και ζεστά μπαχαρικά, όπως γαρύφαλλο, κανέλα και μοσχοκάρυδο, αλλά μπορείς να προσθέσεις μέσα στο κέικ και κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Το κέικ μπανάνας είναι ένα χορταστικό, δυναμωτικό κέικ με υψηλή πρωτεΐνη, που συστήνουν και πολλοί διατροφολόγοι για δεκατιανό ή για σνακ μετά την προπόνηση.

Χάρη στις μπανάνες που έχουν υγρασία, παραμένει φρέσκο και τρυφερό στο εσωτερικό για αρκετές μέρες. Αν είσαι από εκείνους που κρατάνε ένα κέικ στο σπίτι πολλές μέρες… Εμείς το εξαφανίζουμε σε χρόνο ρεκόρ!

Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 250γρ κέικ που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 200γρ καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 150γρ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα
  • Χυμός από 1 μεγάλο, ζουμερό πορτοκάλι
  • Άρωμα βανίλιας
  • Μπόλικα χοντροκομμένα καρύδια ή/και κομμάτια μαύρης σοκολάτας
  • 1 κουτ. γλ. ανακατεμένο γαρύφαλλο σε σκόνη και τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε για 2-3' τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα παχύ μίγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μίγμα τα αρωματικά μας και τον χυμό πορτοκάλι. Έπειτα, κοσκινίζουμε μέσα σε αυτό το μίγμα το αλεύρι, ενσωματώνοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σε αυτό το στάδιο δεν χρησιμοποιούμε ξανά το μίξερ. Αν δούμε ότι το μίγμα είναι πολύ ρευστό, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι, ώστε να γίνει λίγο πιο συμπαγές. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τα καρύδια ή/και τη σοκολάτα, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Ρίχνουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25'. Αφήνουμε 10' να κρυώσει το κέικ εντός της φόρμας, πριν ξεφορμάρουμε και απολαύσουμε. Την επόμενη μέρα, είναι ακόμα καλύτερο, χάρη στην υγρασία της μπανάνας που το προστατεύει και το κρατάει φρέσκο για περισσότερες μέρες.

lorem