Σαλάτα με μαύρες φακές Beluga

Healthy Εύκολο Low fat High protein Easy to goLunch

Είναι υπέροχες, μικρές, τραγανές, πολύτιμες για τον οργανισμό! Οι μαύρες φακές Beluga θεωρούνται το ‘’χαβιάρι των φυτών’’, γιατί είναι και λίγο πιο ‘’τσιμπημένες’’ στην τιμή. Με ένα πακέτο, όμως, μπορείς να φτιάξεις πολλές σαλάτες μέσα σε έναν μήνα και να χορτάσεις προσφέροντας παράλληλα στον οργανισμό σου πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Μην κάνεις το λάθος να τις βράσεις παραπάνω από 20’! Πρέπει να παραμείνουν τραγανές και σπυρωτές, για να προσφέρουν στη σαλάτα σου ξεχωριστή γεύση! Ταιριάζουν με όλα τα λαχανικά, ιδιαίτερα με τα χειμερινά: λάχανο, καρότο, μπρόκολο, σπανάκι κλπ., οπότε μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και να δημιουργήσεις ένα πολύχρωμο, χορταστικό μπολ που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι! Ταιριάζουν επίσης με πολλά αλλαντικά και λευκά τυριά, γιατί διαθέτουν μια έντονη επίγευση ξηρών καρπών.

Μην ξεχάσεις να τις ξεπλύνεις με άφθονο κρύο νερό, πριν τις βράσεις, και προτείνουμε να τις αλατίσεις μετά το βράσιμο, γιατί το αλάτι θα τις κάνει να μαλακώσουν πιο γρήγορα όσο βράζουν, κάτι που δεν θέλουμε! Διατηρούνται στο ψυγείο σκέτες για 3 ημέρες, οπότε μπορείς να φτιάξεις διάφορες σαλάτες και να πειραματιστείς με τις γεύσεις. Μια ακόμα εύκολη και νόστιμη πρόταση για το ταπεράκι της δουλειάς!

Υλικά

  • 150γρ φακές Beluga βρασμένες για 20’
  • Baby σπανάκι
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 2 παντζάρια στον ατμό κομμένα σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα
  • Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 100γρ ανθότυρο χοντροτριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ σούπας μέτρια μουστάρδα
  • 1 κουτ σούπας ξύδι λευκό
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αφήνοντας για το τέλος το ανθότυρο, το οποίο σκορπάμε παντού στην επιφάνεια του πιάτου. Χτυπάμε τα 4 τελευταία υλικά για το dressing σε ένα μπολάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.