Περίσσεψε κρέας; Φτιάξε μια ομελέτα φούρνου!

Εύκολο Κατά του food waste Lunch Easy to go

Στο πλαίσιο ‘’δεν πετάμε ποτέ φαγητό’’, προσπαθούμε καθημερινά να βρίσκουμε τρόπους να αξιοποιούμε το φαγητό που περίσσεψε την προηγούμενη! Γινόμαστε δημιουργικοί, για να μην βαριόμαστε τις ίδιες γεύσεις και να απολαμβάνουμε κάθε μπουκιά! Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, που βαριούνται εύκολα και συνεχώς ζητούν κάτι διαφορετικό, η ιδέα μιας αφράτης ομελέτας φούρνου που κρύβει μέσα πολλά μυστικά είναι πάντα μια καλή ιδέα!

Αν σου περίσσεψε κοκκινιστό κρέας, κιμάς από μακαρόνια, κοτόπουλο φούρνου ή χοιρινή τηγανιά, κόψε τα κομμάτια όσο γίνεται μικρότερα και πρόσθεσέ τα μέσα στο μπολ με τα υλικά της αγαπημένης σου ομελέτας! Ιδανική, χορταστική πρόταση για μεσημεριανό, μαζί με λίγη πράσινη σαλάτα. Μην ξεχνάς ότι την ομελέτα φούρνου μπορείς να την φτιάξεις και από το προηγούμενο βράδυ και να τη βάλεις στο τάπερ για να την πάρεις πολύ εύκολα μαζί σου στη δουλειά.

Υλικά

  • 200γρ κρέας ψαχνό ή κιμάς
  • 5 αβγά
  • 100γρ τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • 1 ωμή πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κουτ σούπας γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ σούπας λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βραστό
  • αλατοπίπερο
  • Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Άγρια ρόκα και baby σπανάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλώνουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις και αέρα) για 30’ περίπου, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα μας και να ροδίσει καλά στην επιφάνεια.