Εύκολο Ιδανικό για επιδόρπιο
Τα μήλα μάς εμπνέουν για δεκάδες συνταγές και πρωταγωνιστούν σε όλα τα φθινοπωρινά και χειμερινά τραπέζια. Το strudel μήλου είναι μια εξαιρετική πρόταση για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι με φίλους, γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και μπορεί να ψηθεί λίγο πριν το σερβίρισμα, όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πιο ώριμα μήλα που σας έχουν περισσέψει ή κάποια μήλα που τελικά δεν ήταν τόσο νόστιμα και ζουμερά για τη φρουτοσαλάτα σας. Όταν ψήνεται το μήλο απελευθερώνει όλα τα αρώματά του και αυτό το γλυκό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!
Εκτός από υπέροχο γλυκό είναι και εξαιρετικό αρωματικό χώρου! Το αλκοόλ μην το παραλείψετε, προσφέρει ξεχωριστή γεύση και ιδανική αψάδα στο τελικό αποτέλεσμα.
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα τα μήλα. Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Ρίχνουμε το κονιάκ/ρούμι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανοίγουμε τη σφολιάτα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση, ώστε να έχουμε ένα φύλλο για βάση και ένα ακόμα φύλλο για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα με τα μήλα στη βάση και τα σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε πλάγιες γραμμές σε όλη την επιφάνεια, ώστε με το ψήσιμο αυτές οι γραμμές να ανοίξουν λίγο και να φαίνονται από μέσα τα μήλα μας. Αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αβγού αραιωμένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' για περίπου 25', μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να φουσκώσει η ζύμη μας. Μπορούμε να έχουμε προετοιμάσει το strudel, να το φυλάξουμε στο ψυγείο και να το ψήσουμε τελευταία στιγμή, πριν το σερβίρισμα. Τρώγεται πιο ευχάριστα όταν είναι ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.